BANYS DE BOSC

És de coneixement popular que una passejada pel bosc aporta benestar i que una major proximitat amb la natura és sinònim d’una vida més saludable. La investigació mèdica ens demostra que si aquest contacte és amb boscos vells, els seus beneficis psicològics i fisiològics són terapèutics.

MasJoan

CONNECTAR AMB LA NATURA

Les dues activitats fonamentals del bany de bosc són seure i observar l’entorn, d’una banda, i caminar molt lentament pel bosc, de l’altra (si es pot fer en silenci molt millor). El bany de bosc pot incloure, però, d’altres activitats com ara exercicis de respiració, ioga, tai-chi, meditació, relaxació, etc.

PROPIETATS CURATIVES I PREVENTIVES

Els arbres desprenen unes substàncies volàtils anomenades fitoncides (compostos volàtils orgànics responsables de les olors i comunicació entre plantes) que nosaltres captem a través de la respiració i la pell.
Aquestes substàncies tenen nombroses propietats curatives i preventives:
– Disminueixen l’activitat del sistema nerviós simpàtic (causant de l’estrés).
– Augmenten l’activitat del sistema nerviós parasimpàtic (causant de sensació de calma i serenor).-redueixen l’hipertensió.
– Milloren el sistema immunològic (major concentració de cèlules anticancerígenes i de major qualitat).
– Milloren la capacitat cardiopulmonar (broncodilatadors)
– Ajuden a prevenir el càncer, melanomes, parkinson i alzheimer, entre altres.

VITALITAT

Una experiència que si la proves, descobreixes com millora el teu estat d’ànim i augmenta la teva vitalitat.

Aquesta activitat ens ajuda a augmentar la nostra percepció sensorial i a activar els nostres sentits de manera que ens fa pensar menys i sentir més. Ens fa viure més el present i a experimentar la unió entre nosaltres i la natura.